Spar penge på madbudgettet

Om du bor alene, er studerende eller har en stor familie, er madbudgettet ofte noget af det der fylder mest på økonomiposten. Når man laver mad ønsker man jo først og fremmest at det smager godt, derudover må det også gerne være sundt og helst være nogle gode råvarer. Det betyder at madbeløbet hurtigt kan rende op og blive dyrt, hvis man ikke tænker sig helt om.

Sådan behøver det dog ikke nødvendigvis at være. For med den rette planlægning og koordinering er der nemlig en del penge at spare.

Lav en madplan

En ting der gør at madbeløbet ofte render op og bliver dyrt, er fordi man ikke planlægger sine måltider godt nok. Hvis du er en af dem, der hver dag beslutter dig for hvad du skal have senere til aftensmad, bliver maden ofte alt for dyr. En idé kan derfor være at lave en madplan og planlægge din uge. Dermed kan du koordinere hvad du skal handle ind og kan sørge for, at du får retter, hvor nogenlunde de samme råvarer er i, så du undgår at have for mange spildvarer – Quicklån 18 år

Lav mad til flere dage

En måde hvorpå du nemt kan spare nogle penge er ved at lave mad til flere dage. Hvis du dog er typen, der nægter at spise det samme to dage i træk, kan du med fordel fryse maden ned. Dermed har du altid nem aftensmad på de dage hvor tiden er knap, og hvor du ellers måske ville bruge penge på take-away eller andre dyre alternativer. Yderligere kan du indføre et par faste dage på ugen, hvor du spiser enten rugbrød eller suppe. Der findes nemlig mange lækre, sunde og billige supper, hvor du nemt og billigt kan få stillet sulten.